31 December 2012

Otw to 2013

Assalamualaikum everyoneeee ! haii, semuaaa sihat kan? Bagus . Hehe, aku update blog ni sesaje je . takde motif tertentu pon . Hanya disebabkan esok last cuti dan dah empat bulan aku tak update blog ni . Okay, ingin saya tegaskan disini , blog saye memang peratuan kena update empat bulan sekali ya puan-puan . (ala-ala rancangan memasak chef wan) harap maklum . mueheheh . Dah dah dah , sekarang aku nak cerita ke nak menghargai ke nak berterima kasih lah jugak  ! Untuk semua yang dah buat tahun 2012 aku indah menarik bahagia sedih kecewa sakit hati geram marah . Itu semua kenangan manis :) Thank you for everything and everyone !

Yaa , means move on dari tak bagus ke bagus :)
Untuk 2013 aku nak hanya satu . aku harap all my wishes comes true . satu lah kan tu ? Okayyy , penat dah jari menaip . padahal tak tau nak tulis ape sebenarnya . hahaha . (gelak sesorang) lastly, nak wish dekat mereka-2 yang nak ambil PMR tahun depan . especially dekat diri sendiri , bestfriends , friends dan semua kawan-2 sebatch seluruh Malaysia (over tau) . We're the last batch of PMR , so lets make it worth , lets make it as a kenangan terindah sampai bila bila . Lets make our parents proud of us , lets make our teachers tak menyesal mengajar kita (tolong jangan pertikaikan grammar aku please) Hahaha . And and and, gud luck and semoga berjaya dgn cemerlang! *skema sungguh . Okaylah , tunggu update empat bulan selepas ini pulak ye ! Maklumlah PMR candidates memang bzy . Kahkahkhak . Bajets macam org bace blog kau je . eh biarlah aku memang suke cakap sesorang lalala . kekadang rase menyampah pulak dengan diri sendiri . okay itu memang ayat kak fatin liyana . byeee


Lottsss Loveesss , nurmarina♥

25 August 2012

Ustazah Pilihan =D

بسم الله الرحمن الرحيم


Aisya Zafran , bakal ustazah pilihan . Insya-Allah :)

Lottsss Loveesss , nurmarina♥

23 August 2012

Me mine :)

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum , mesti semua dalam mood raya lagi kan . aku pon samaa . haha . eh , now nak share something ...

PERINGATAN ! JANGAN BACA KALAU TAK BERMINAT TAU PASAL AKU :P

How many people do you know with your name?
I don’t know

What are all of your plans for todayand tonight?
makan

How old do you think you will be whenyou have kids?
maybe 25 , 26 ;P

Would you rather watch football or baseball?
football

Do you prefer warm or cold weather?
warm weather

What's something you really want right now, be honest!
duit raya banyak banyak

Do you plan out your day before it begins?
no

What was your first thought when you woke up this morning?
nothing -_-

How's your heart lately?
not okay

Do you wet the toothbrush before the toothpaste?
yes

Last time you had butterflies in your stomach?
tak ingat

Did someone make you mad today?
no maybe

What are you doing tomorrow?
jalaaann

When was the last time you had Starbucks?
tak minat starbucks aa

Where were you at 2:00 this morning?
in my room

Ever kissed someone who smokes?
I hate smokers

Do you wear glasses?
tak , kalau pakai penningggss

When is your birthday?
26th june

What were you doing at 8:00 this morning?
Baru bangun tido k0t :p

What were you doing 30 minutes ago?
facebook-ing

Last place you took a plane to?
Tak pernah -_-

How do you feel about the person who texted you last?
my classmate . ajak pegi raya

Have you ever been around someone who was high?
yes

Have you ever drank with your number one?
never

Are you a jealous person?
kadang kadang kot

Are you tired right now?
No

Do you chew on your straws?
HAHAHA kalau boring sgt

What's your favorite room in your house?
mine

Last inbox message from?
my classmate

How many children do you plan on having?
4 or more ;D

Who was at your house last?
family

Are you able to climb a chain link fence?
takpayah susah kan diri

Who's car were you in last?
ayah

Last movie you went to see?
balik kampung

Are you ashamed of your past?
hahaa sometimes

Where does your grandma live?
belah mak kat sebelah rumah,belah ayah
kat langkap

Will you kiss the last person you kissed again?
ya ofcouse la kan , aisya zafran budak comel

Are you texting right now?
no

Do you trust people?
depends

Have you ever cried from being so mad?
kadang-2

Have you ever played a Wii?
wii? sounds great hehe

What woke you up this morning?
mama . of coz

When you shut off your alarm clock, do you tend to fall back asleep?
sometimes

Where are your siblings right now?
semua dekat rumah

Do you wear a name tag at work?
yaa . I’m a student .

Do you have any tattoos?
dosa aa

Last place you ordered food from?
entahlah

What high school did/do you attend?
smk tun abdul razak

What are you excited for?
mnade eksaited

What did you do last night?
makan

Last song you sang?
butter ape tahh . lupa lah tajuk

If you could change your eye color what would it be?
merah boleh ?

What color are your eyes?
black
Whats the longest you have talked on the phone to someone?
face to face laagi best

How many 20 dollar bills do you have on you right now?
??

Do you have any friends that you've known for 10 years or more?
yess yess! Balqis

Do you know how to drive a stick shift?
ajar boleh ?

Anything hurt on your body right now?
pimplesssss , ulser

When was the last time you laughed?
just now

What was the last thing you cried about?
tak ingat lah . lama dah tak nangis

What are you drinking?
sarsi

What do you wear to bed?
anything yg comfortable

Is your shirt new?
takde kot
Do you read often?
yes , novels

The last person you fought with?
mama kite kata tak elok gaduh gaduh

Name something that's on your mind right now?
duit ohh duiit

When was the last time you sang out loud?
entahlaa

Who do you really want to see right now?
my futuree ? :P

What do you wear more, jeans or sweats?
jeans

Who was the last person you shared a bed with?
kakak-2

Where was your default MySpace picture taken?
dah lama tak main myspace k0t

What are you currently listening to?
ayra’s voice . soo cuteee <3

Have the cops ever came to your house?
apa it cops ?

Who's your last missed call?
number yg tak dikenali

Where do you want to go?
paris boleh ?

Do you always wear your seat belt?
tak . payah lah kalau pakai

What's a happy time you've had in the past week?
dgn families

Who did you last shoot a dirty look at?
hah?

What kind of dog do you have?
dog haram lah

Do you drink beer?
huh ?

Where did you buy the shirt you're wearing now?
port Dickson . sebab ad tulis nieh

What is something you need to go shopping for?
baju , seluar semuaaa

Do you have any tan lines?
apa tu?

Do you remember the name of your kindergarten teacher?
cikgu ijan , cikgu jannah , cikgu siah

When you're at the grocery store do you use the self checkout?
no

Has anyone ever sang to you?
hm sedih, no

Has anyone ever given you roses?
not YET! ;D haha

What was the last thing you ate?
mi sup mama masak

When was the last time you really cried your heart out?
entahlaa

When was the last time you hugged someone and who was it?
aisya k0t , tadi

Are you normally a happy person?
yes ;)

How many months are there until your birthday?
bln 6,kira laa

Do you own any kind of yellow clothing?
takde kot

How many piercings do you have?
kat telinga ad 2 la

Any siblings?
2 kakak.3 adik

Are you single?
unavailable :P

What makes your bedroom unique?
bersepah HAHA

What's your favorite season of the year?
raya kira season tak?

Do you like cheese?
yes

What is your current mood?
entah . takde perasaan k0t

What are you looking forward to in the next three months?
holidayyyy ! yeaayy !

The "WOULD YOU?" section:

Would you rather love one person or have many short relationships?
setia pada yang satu yaa :P

If you were given 10 million dollars to keep, what would you do with it?
beli ferari boleh?

The "CURRENT YEAR" section:

Are you the same person as you were at the beginning of the year?
i dont know

Anything exciting happen this year?
maybe

Have you been involved with the police this year?
tak tak,sy bdak baik ;p

Are your best friends still your bestfriends?
yes , ofcourse

Lottsss Loveesss , nurmarina♥

15 August 2012

Ohh kad rayaaa =D

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum !
Selamat Hari Rayaaa ! Maaf zahir dan batin . hehhe , jgn marah dengan ketereksaited-an aku :P Okey k k , nak cite something niee , mase zaman jahiliah aku dulu dulu , benda yang palingg dinanti-nantikan ape ? biase lah dulu kemudahan facebook , handphone kan kurang . so , kad raya lah menjadi penghubung sillaturrahim sesame kawan , cikgu , crush and others . Haha , cerita pasal kad raya dari kawan memang setiap tahun dapat lah kan . yg best nye , ade satu tahun nie , aku dapat kad raya dri someone yg aku minat gilaa time tuu . Well , dulu mase aku sekolah rendah , aku takde secret admire pon . biase lah aku nie comot , xtaw nak bergaya macam-2 tu kann . hahaha , tapiii aku ade admire kat sorang mamat nie . kira senior aku jugak lah masa tu . hihii , aku admire sangat dekat dye sebab aku tengok dye nie macam baik je , sopan , so aku p0n macam terpikat pulakksss . ahakksss . tapi dulu aku nie jenis yang tak berapa suka cakap dekat orang lain aku minat dkt someone tu , dalam fikiran aku kalau aku bgtahu orang lain , nanti diorang jeles , pegi ngorat pulak mamat tu macam mana ? tak ke naya je ? haaaaaa , yesss ! time tu fikiran tersangatlah amat kolot sekali . hakkksss . One dayy , dalam bulan puasa jugak time tu , aku tengah jalan-2 masa rehat , kawan dye tetiba jalan tepi aku , bagi aku satu kad . so , aku amek je la kan . then , masuk kelas cikgu xsampai lagi . tak tahu nak buat apa selain sembang pasal kuih raya je , so aku bukak lah kad tuu . baca punya baca , lastly tengok nama dekat bawah kad tu nama orang yg aku admire tuu . and korang boleh bayangkan kan bertapa terkejut nya aku time tuu sebab betul-2 aku igt kawan dye tu yang bagi . haha . alangkah bahagianya hidup masa tu . harharhar xD . satu yg aku rase , dye tak suke kat aku p0n , maybe kawan-2 dye yg tulis k0t sebab diorg selalu nampak aku usha mamat tu k0t . hahahaha . kantooiii ~ tapi tapi tapi , classmate perempuan dye cakap itu memang tulisan dye . hahaah , i dont know . and please trust me , sampai sekarang aku still simpan lagi kad tu . sayang k nak buang . biarlah jadi kenangan kann . hahahaha . LOL :P


Lottsss Loveesss , nurmarina♥

30 July 2012

Domo Campus =)

بسم الله الرحمن الرحيم
A million thanks to my bestie , Liyana Safian , for the domo shirt for my belated birthdaayy . Hewhew . Tak pernah dibuat orang taw . Hikhiks . Its okay , I still appreaciate it . Soo , cute ! And she wished me ,

“ Marina Happy Birthday !!! Sorry hadiah lambat sampai . Aku nak ucapkan semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki . Aku harap kau suka dgn bagu ni => (suka sangat) . Marina , I hope our friendship will last forever . InsyaAllah and one more thing , I Love You Friend !!! (sayang kau jugakk) ''

When I read this , seriously touching . Hewhew . Dah lah penat speaking dgn grammar peliks . I know it . Haha . And satu yang aku nak kau tahu Noli , aku p0n syg kau jugakkk :’) . Sayang sampai bila-bila , promise me .



Lottsss Loveesss , nurmarina♥

28 July 2012

:')

بسم الله الرحمن الرحيم


Pleeaassse , I want a friend like thiss :')

Lottsss Loveesss , nurmarina♥